adsss

Talking Galleries Podcasts
“Entre bastidors. Converses sobre galerisme”

Talking Galleries Podcasts és un nou programa desenvolupat per Talking Galleries per a la creació de continguts en format àudio entorn de les pràctiques del galerisme i les tendències actuals en el mercat de l’art.
“Entre bastidors. Converses sobre galerisme”, el seu primer cicle de podcasts, es tracta d’una sèrie de deu entrevistes a galeristes catalans que busca contextualitzar les pràctiques dels agents del mercat artístic i aprofundir en la realitat del galerisme a casa nostra, quin són els reptes a què s’enfronte i les oportunitats que se presenten.
Amb la voluntat de conformar un arxiu sonor entorn del galerisme a Barcelona, al llarg dels episodis s’analitza l’estat de l’escena galerística, tant d’abans com d’ara, a través dels seus protagonistes.

 

Episodis


Episodi #1. Joan Anton Maragall (Sala Parés)


Podcast disponible a Spotify i Ivoox 

Joan Anton Maragall, Director CEO de Sala Parés, entrevistat per Llucià Homs, director de Talking Galleries

Presentació:
La Sala Parés va començar a funcionar com a galeria d’art el 1877. Va ser la primera galeria establerta a Espanya, la qual cosa la converteix en la galeria amb més trajectòria de l’estat espanyol que continua en actiu. En aquest episodi, Joan Anton Maragall, al capdavant de la Sala Parés com a director des de 1897, repassa la història centenària de la galeria i la seva contribució a la història de l’art català, reflexiona què significa ser galerista, abans i avui, i comparteix la seva visió de la comunitat artística de la Barcelona actual.

Realització técnica: Matías Rossi


Episodi #2. Artur Ramon (Artur Ramon Art)


Podcast disponible a Spotify i Ivoox 

Artur Ramon, director d’Artur Ramon Art, entrevistat per Llucià Homs, director de Talking Galleries

Presentació:
Historiador de l’art i antiquari de vàries generacions a Barcelona, Artur Ramon Navarro és director gerent d’Artur Ramon Art, una de les galeries d’art més antigues de la ciutat. Especialitzada en l’art antic, aposta per presentar les seves antiguitats amb una mirada contemporània. En aquesta conversa, Ramon ens parla de la seva passió, el descobriment d’obres i el coneixement del passat, i reflexiona entorn de l’ofici de l’antiquari avui dia, una professió que sembla estar a contracorrent de tot.

Realització técnica: Matías Rossi


Episodi #3. Joana Roda (Bombon Projects)


Podcast disponible a Spotify i Ivoox 

Joana Roda, directora de Bombon Projects, entrevistada per Llucià Homs, director de Talking Galleries

Presentació:
Fa uns anys que el mapa dels espais i galeries d’art de Barcelona està canviant. En els últims temps s’han obert i se segueixen obrint nous espais de la mà d’una nova generació de gestors culturals i emprenedors. És es el cas de Bombon Projects, que va iniciar la seva activitat a principis del 2017 de la mà de la gestora cultural Joana Roda al carrer Trafalgar, en ple barri del Born. En aquesta entrevista ella comparteix la seva experiència com a galerista al capdavant de una de les galeries més joves i amb més projecció de la ciutat.

Realització técnica: Matías Rossi


Episodi #4. Marc Domènech (Galeria Marc Domènech)


Podcast disponible a Spotify i Ivoox 

Marc Domènech, director fundador de Galeria Marc Domènech, entrevistat per Llucià Homs, director de Talking Galleries

Presentació:
Marc Domènech va inaugurar la seva galeria homònima el 2013, ubicada al Passatge Mercader, al cor del barri de l’Eixample a Barcelona. Hereva de la galeria Oriol que va posar en marxa el seu pare, Rafael Domènech, el 1976 al carrer Provença, la Galeria Marc Domènech està especialitzada en pintura i escultura dels segles XIX i XX, amb especial interès per l’art d’entreguerres i per la pintura informalista dels anys 60 i, en els darrers anys, en la recuperació d’artistes ignorats del segle passat. En aquest nou episodi Dòmenech reflexiona sobre l’evolució d’aquest sector, destacant el paper del galerista en l’ecosistema cultural així com els reptes els què s’enfronta.

Realització técnica: Matías Rossi


Episodi #5. Jordi Mayoral (Mayoral)

Podcast disponible a Spotify i Ivoox 

Jordi Mayoral, director de Mayoral, entrevistat per Llucià Homs, director de Talking Galleries

Presentació:
Fundada el 1989 amb seu a Barcelona, Mayoral és una de les galeries més consolidades de la ciutat. Amb un programa expositiu focalitzat en l’informalisme i l’art de postguerra, amb artistes com Tàpies, Chillida, Millares, Saura, Brossa, Cuixart, Guerrero, Zóbel o Canogar, Mayoral ha jugat un paper clau en la difusió de l’art català, i també espanyol, dels anys de postguerra. Al llarg d’aquesta entrevista Jordi Mayoral, membre de la segona generació al capdavant de la galeria, ens parla sobre el recorregut de Mayoral des dels seus inicis com a empresa familiar fins a la nova etapa d’internacionalització, amb l’obertura de la sala a París el 2019.


Més episodis aviat! 

Aviat es publicaran altres episodis del cicle “Entre bastidors. Converses sobre galerisme”.

  • Share